GC - GENUINA CANARIAS

"Ett annat Gran Canaria"

Under 8 härliga dagar besöker vi det genuina Gran Canaria. Häng med på en gruppresa du sent ska glömma! Allt ingår i resans pris såsom resa, boende, transfers, mat, dryck och utflykter och privata reseguider.  När Sverige är kallast styr vi kosan mot sol, värme, god mat och dryck, vacker natur och avkoppling. Allt under ledning av kunniga reseledare som finns med dig hela resan. 

Max antal platser 16 st. 

Program dag 1

Avresa från Arlanda förmiddag.  Ankomst Las Palmas på eftermiddagen. (flygtid ca 5 timmar och 45 minuter) Privat transfer (ca 30 minuter)  till vårt fyrstjärniga hotell i kolonialstil i närheten av Arucas ca 15 minuter från Las Palmas beläget på öns norra del. Hotellet är placerat mitt i ett gigantiskt bananplantage och känslan är att bo i en djungel. Läs mer om hotellet här: https://www.haciendabuensuceso.com/en/  Vi avrundar dagen med en gemensam trerättersmiddag och välkomstmöte.

Program dag 2

Efter frukost reser vi västerut till den mysiga byn Agaete (ca 30 minuter) Här ändrar sig naturen och blir till en grön oas och vi tar oss på slingriga vägar ca 3 km i bergen till den gemytliga frukt och vingården Los Berrazales.  

https://www.bodegalosberrazales.com/

Vi får en guidad vandring bland vinrankor, fruktträd och vinkällare. Efter vandringen är det dags för vinprovning som serveras med ost och andra lokala tillbehör. Efter vin och frukt är det dags för nästa dryck - kaffe. Här ligger Europas enda kaffeplantage och vi får en guidad vandring på kaffeplantagets ägor. 

https://www.cafevalledeagaete.com/

Vi avslutar utflykten med lunch i den lokala fiskebyn Puerto de la Nieves. Här serveras fiskrätter som får smaklökarna att vattnas. Puerto de la Nieves är en liten, genuin kanarisk by dit turismen inte riktigt har hittat. Stränderna består av små runda stenar och vattnet är kristallklart. För den modige väntar havsbad i de naturliga havsbassängerna "Las Salinas". Här sköljer havet in färskt, kristallklart vatten och det är ett populärt utflyktsmål för kanarierna själva. Väl tillbaka på hotellet ges tid för återhämtning och vila innan vi avrundar kvällen med trerätters middag. 

Program dag 3

Målet för dagen är staden Arucas beläget endast 5 minuter från hotellet. Vi börjar med ett studiebesök och provsmakning på kända Aruchas rom och likörfabrik. Här får du lära dig allt om destilleriets tillverkningsprocess. I slutet av rundvandringen finns en mindre shop där du kan passa på att köpa med dig prisvärda produkter hem.  https://arehucas.es/en/ Vi fortsätter förmiddagen med en stadsvandring i den gamla stadsdelen av staden Arucas och ett besök i den ståtliga San Juan- katedralen. Efter många intryck intar vi en klassisk tapas-lunch på en mysig restaurang i den gamla stadskärnan i Arucas. 

Efter lunch åker vi några kilometer till vackra botaniska trädgården i Las Palmas utkanter. Här vandrar vi genom öns fyra klimatzoner och dess stora variationer. Parken skapades på 50-talet av en svensk och innehåller både ursprunglig flora såsom importerad flora från kolonialtiden. Väl tillbaka på hotellet ges tid för avkoppling och återhämtning innan det är dags att ta del av den sista trerättersmiddagen för den här gången. 

Program dag 4

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och sätter oss i bussen som ska ta oss söderut. (ca 1 timme) Första stopp blir mitt på öns högsta topp (1949 m ö.h), Pico de la Nieves (snötoppen) där utsikten är oslagbar. Vid klart väder kan du få en skymt av berget "Teide" på Teneriffa med sin snöbeklädda topp. Härifrån ser du också de vackra klippformationerna Rogue Nublo och Roque Bentayga. Den senare var en känd offerplats för ursprungsbefolkningen Guancherna. I dag finns mängder av populära vandringsleder i området. Du som reser med oss från mitten av januari till mitten av februari får uppleva den fantastiska mandelträdsblomningen i bergen under dagsetappen.

Lunch intas alldeles i närheten i den mysiga staden, Tejeda som är känt för sina mandelträd och söta bakverk. Mandelträden blommar i januari/februari men godsaker som mandelkakor avnjuts året om. Här ges tid för att strosa runt i den gamla stadskärnan som rymmer mängder av restauranger, en vacker kyrka och trånga gränder med vitkalkade hus och fasader. 

Efter lunch kör bussen oss till vårt andra hotell för denna resa, Las Villas de Amadores (restid ca 1 timme och 30 minuter)  https://lasvillasdeamadores.com/en/ Hotellet är beläget i den mysiga byn, Amadores på öns sydvästra sida. 

Vi avrundar denna intensiva dag med en enklare middag på vårt hotell. 

Program dag 5

Efter hotellfrukost väntar en ledig dag fram till kl 18.00. Passa på att njuta av den vackra utsikten eller ta en promenad längs med strandpromenaden som sträcker sig från Amadoresstranden till byn Puerto Rico. Området är utsett till att erbjuda världens bästa mikroklimat med en medeltemperatur på ca 23 grader och 330 soldagar per år. Gran Canaria kallas också för "den eviga vårens ö". Amadoresstranden är en väl fotograferad vy där svajande palmer omger den vita sanden och det turkosa vattnet. Sanden är importerad från Karibien och ger känslan av att befinna sig på en söderhavsö. 

För dig som hellre vill ha full agenda kan du välja att delta på en vandringstur på öns östra sida. (tillval) Vandringen går längs med en källa som mynnar ut i två vackra vattenfall. Förutom vacker natur har du chans att se många exotiska fåglar under färden. 

På kvällen är det dags att ta fram matlagningskunskaperna för då kommer Sheratons chefskock till hotellet och lär oss laga spanska delikatesser som "paella", "papas arrugadas" och "mojosås". Till maten serveras spanska viner och även alkoholfria alternativ. Kocken lagar och beskriver de kanariska rätterna som vi sedan intar tillsammans på den rymliga terassen på hotellet.  


Program dag 6

Dagen går i vandringen och historiens tecken. Vi börjar med en kort resa till ett av öns mest kända kännetecken, sanddynerna i Maspalomas. Här tar vi en gemensam promenad genom de härliga sanddynerna som blåst över Atlanten från Sahara. Därefter kör vi vidare mot öns östra sida och Barranco de Guayadeque. https://www.spain-grancanaria.com/se/platser/oster-soder/barranco-guayadeque.html(restid ca 45 minuter) Här levde ursprungsbefolkningen i grottor vilka än i dag är uppskattade bostäder som ofta går i arv i generationer. Vi vandrar runt i det vackra landskapet som än idag rymmer grottor av mer modern karaktär. 

Det etnografiska museét "Museo de Guayadeque", berättar om urinvånarna på Gran Canaria och deras historia, arkitektur, geologi, arkeologi, flora och fauna. Vi äter lunch på en trevlig restaurang i området innan bussen kör oss tillbaka till Amadores igen. (ca 1 timme). 

Kvällen avslutas med en gemensam middag på den mysiga och autentinska restaurangen "Minanas" i utkanterna av Puerto Rico. Program dag 7

Efter hotellfrukost är det dags för en utflykt till den lilla byn Tasarte som ligger vid öns oexploaterade västra kust. Vi åker på svindlande (men fina) vägar i bergen och utsikten är hänförande vacker. (ca 40 minuter) Här besöker vi en gård som tillverkar olika sorters ost enligt gammal tradition. Vi får ta del av hela processen och givetvis smaka på flera olika ostsorter med tilltugg. Efter besöket på farmen åker vi till den mysiga fiskebyn, Puerto de Mogan som också kallas för "Spaniens Venedig". Vi äter en lite senare lunch på en mysig tapasbar med utsikt över båthamnen och folklivet. Här ges möjlighet att strosa runt i de mysiga gränderna och fota alla vackra blomsterarrangemang som finns i denna by. På seneftermiddagen ges tid till vila innan vi åker för gemensam avslutningsmiddag på den populära restaurangen "Guantanamo" beläget ca 5 minuter från vårt hotell. 

Program dag 8

Hemresa. Efter frukost och lunch på hotellet samt tid för några timmars avslappning i solen hämtar bussen och kör oss till flygplatsen för hemresa. Ankomst Sverige ca 23.20 lokal tid. 

I priset ingår: (Helpension)

  • Flyg tur och retur Arlanda - Las Palmas med SAS.
  • Mat på flygresan
  • Alla transporter under resan (sker i luftkonditionerad privat minibuss)
  • Boende på fyrstjärniga hotell på två olika destinationer på ön, del i dubbelrum (Arucas och Amadores)
  • Samtliga utflykter med entréavgifter och provsmakningar
  • 7 frukostar
  • 7 luncher med dryck (ett glas vin/en öl eller ett glas alkoholfritt) 
  • 7 middagar med dryck (två glas vin/en öl eller två glas alkoholfritt)
  • Privat reseledare under hela resan

Pris  14.490 kr (SPF-medlemmar 13.990 kr)

På grund av rådande pandemiläge har vi valt att ställa in höstens planerade gruppresor. Vi återkommer med datum för nya avresor så fort läget stabiliserats. 

Det är viktigt för oss att alla kunder skall få en så lyckad resa som möjligt. För att kunna uppnå detta är det viktigt att du informerar oss vid bokningstillfället vilka specifika krav som ditt funktionshinder ställer på en väl fungerande resa. 

När du bokar en resa hos oss faktureras du i två steg: 

1. Anmälningsavgift 1000 kr per person. Ska betalas inom 5 dagar och är ej återbetalningsbar om du ångrar din medverkan. (vid sjukdom eller andra akuta förhinder kan detta belopp ersättas av din reseförsäkring

2. Slutfakturering. Resterande belopp faktureras ca 60 dagar innan avresa och förfaller 40 dagar innan avresa. 

Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan om antalet bokningar understiger 10 personer. Detta meddelas per mail senast 30 dagar innan avresa.

De allra flesta banker har en reseförsäkring i sitt betalkort. Det innebär att det också är möjligt att betala från det konto dit kortet är kopplat för att samma villkor ska gälla. Om du känner dig osäker på din banks försäkringsvillkor hjälper vi gärna till att kolla upp just dina förutsättningar och villkor. Om du bokar resa med mindre än 40 dagar till avresa faktureras hela beloppet på en gång och ska betalas direkt. Läs gärna mer under våra resevillkor. Resevillkor

Har du frågor om eller vill boka en resa? Tänk på att ingen bokning är bindande förrän du fått bokningsbekräftelse och betalat in anmälningsavgiften.